Bokrea på Artivity

 Visst är det något visst med bokrea.  Ända sedan barnsben har det känts som en viktig händelse, veckan efter sportlovet. Lite pirr i magen… vad ska mamma komma hem med i år?  När den stora kasse med böcker bars hem till oss barn var det som julafton och vi kastade oss hungrigt över titlarna. Uppslukade och infångade i våra bokvärldar.

Jag har fortfarande alltid ett par böcker igång med olika inriktning och alla innebär avkoppling. En stund då jag kopplar bort mail, telefon och allt annat brus och går in i ett nytt rum och stänger helst dörren en stund.

Jag satte upp målet att läsa 1 timme om dagen (har en bit kvar tyvärr), men när jag lyckas blir det 9 veckor om året. Tänk -  9 veckors avkoppling med påfyllning. 

Just nu är det Skendöda av Louise Boije af Gennäs som ligger på läslistan tillsammans med NÄR av Daniel Pink, Strengthfinder av Tom Rath och Our iceberg is melting av John Kotter…  och det är lätt att fylla på den listan. 

På Artivity finns en egen boklåda så varsågod - ta en bok. Eller lägg en bok om du vill det. Ett sätt att få tips från andra men också återanvända - en bok går ju defintivt att läsa flera gånger.Det är lite som med konsten, man kan se något nytt varje gång.