Arkiv

En släng av ledarskap

IMG 0651

Under våren har några chefer, ledare fått sig en släng av ledarskap på Artivity. Med en personlig tränare för det du befinner dig i just nu men också med ett långsiktigt perspektiv, får du träna ditt ledarskap.  Att sätta upp nya mål både för dig själv och för det affärsuppdrag du har.

Kanske ska du ge dig själv en tränare eller till någon i din organisation som du vet vill utvecklas och bli en ännu bättre ledare. Ju mer vi tränar ju bättre blir vi. Att dessutom träna i en miljö som Artivity ger extra påfyllning.

I Ledarskapsarenan tränar du det personliga ledarskapet, att kunna motivera och bygga relationer, att kommunicera och ge feedback, att prioritera och delegera och kanske det viktigaste av allt - att reflektera över dina egna värderingar, styrkor och hur det påverkar både dig och din omgivning.

Mer än 350 personer i Sverige har haft en personlig tränare i Ledarskapsarenan de senaste åren, i grupp eller individuellt.

Nyckel till framgång kan handla om självklarheter satta i system.  Att investera tid i reflektion kommer garanterat att utveckla både ditt personliga ledarskap, ditt strategiska tänkande och din kreativitet.

Det finns alltid en tränare redo när du är redo.

Nyfiken eller Rädd

I en artikel läser jag att det svenska näringslivet är ointresserat av kultur. Att vi är internationellt kända för vårt ointresse. I en annan artikel läser jag att ett företag utan konst är ett "fattigt företag”. 

Det finns forskning som visar att konst påverkar oss på flera sätt, t ex stärker vår förmåga att öppna upp för flera perspektiv vilket i sin tur leder till bättre beslutsfattande.

Då borde det ju vara naturligt för näringslivet att vara intresserad av konst och kultur. Eller hur!

Positiv psykologi – värt att tas på allvar

Vi tänker 60 000 tankar om dagen med 400 miljarder kopplingar per sekund. Tankens kraft styr våra vanor. Tänk dig då att tänka 60 000 positiva tankar varje dag. WOW!!!  Vilken lycka.

Entreprenörer och innovationer -> Tillväxt

Senaste veckorna har varit fyllda av drivkraft! Jag börjar med Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-lista – med syfte att hitta Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag som har potential att bli morgondagens börsjättar, i år var 200 bolag nominerade.

Värdet av konst?

en nyutkommen bok kan vi läsa om Värdet av konst för människa, näringsliv och samhälle författad av forskaren Erik Modig från Handelshögskolan i Stockholm och journalisten Karolina Modig.

De e mycke nu…

Tillväxtdag, nätverksdag, styrelsedag, innovationsdag, industridag… Hur ska jag hinna jobba eller är det just det jag kanske gör? Att nätverka, mingla, synas är givetvis en stor del av mitt arbete som konsult men det är svårt att skicka fakturan till någon…