Arkiv

En släng av ledarskap

IMG 0651

Under våren har några chefer, ledare fått sig en släng av ledarskap på Artivity. Med en personlig tränare för det du befinner dig i just nu men också med ett långsiktigt perspektiv, får du träna ditt ledarskap.  Att sätta upp nya mål både för dig själv och för det affärsuppdrag du har.

Kanske ska du ge dig själv en tränare eller till någon i din organisation som du vet vill utvecklas och bli en ännu bättre ledare. Ju mer vi tränar ju bättre blir vi. Att dessutom träna i en miljö som Artivity ger extra påfyllning.

I Ledarskapsarenan tränar du det personliga ledarskapet, att kunna motivera och bygga relationer, att kommunicera och ge feedback, att prioritera och delegera och kanske det viktigaste av allt - att reflektera över dina egna värderingar, styrkor och hur det påverkar både dig och din omgivning.

Mer än 350 personer i Sverige har haft en personlig tränare i Ledarskapsarenan de senaste åren, i grupp eller individuellt.

Nyckel till framgång kan handla om självklarheter satta i system.  Att investera tid i reflektion kommer garanterat att utveckla både ditt personliga ledarskap, ditt strategiska tänkande och din kreativitet.

Det finns alltid en tränare redo när du är redo.

Nyfiken på möte?

Art2

4 månader kvar till hängmattan men innan dess, 4 månader som säkert fylls med många Möten.

Ett möte kan ju vara fantastiskt bra och leda till stordåd men själva ordet MÖTE sätter oss dock i ett mötestillstånd - vi har en bild av hur Möten går till och då finns risken att det blir just bara ett ”Möte”.    En studie visade att 73% av alla möten var meningslösa, personerna som tillfrågades ansåg att de lika gärna kunde skippat mötet - det var slöseri med tid och resurser. Så vill vi ju inte ha det?Ändå måste vi nog ha våra möten eftersom det alltid finns frågor vi ska samtala om och då kan vi se till att skapa förutsättningar för att kliva utanför mötesrutinen.  Välja en plats där det blir lätt att koppla på nyfikenheten och trycka undan rutintänket. Hoppas vi får se dig på Artivity.

Nyfiken eller Rädd

I en artikel läser jag att det svenska näringslivet är ointresserat av kultur. Att vi är internationellt kända för vårt ointresse. I en annan artikel läser jag att ett företag utan konst är ett "fattigt företag”. 

Det finns forskning som visar att konst påverkar oss på flera sätt, t ex stärker vår förmåga att öppna upp för flera perspektiv vilket i sin tur leder till bättre beslutsfattande.

Då borde det ju vara naturligt för näringslivet att vara intresserad av konst och kultur. Eller hur!

Bokrea på Artivity

 Visst är det något visst med bokrea.  Ända sedan barnsben har det känts som en viktig händelse, veckan efter sportlovet. Lite pirr i magen… vad ska mamma komma hem med i år?  När den stora kasse med böcker bars hem till oss barn var det som julafton och vi kastade oss hungrigt över titlarna. Uppslukade och infångade i våra bokvärldar.

Jag har fortfarande alltid ett par böcker igång med olika inriktning och alla innebär avkoppling. En stund då jag kopplar bort mail, telefon och allt annat brus och går in i ett nytt rum och stänger helst dörren en stund.

Jag satte upp målet att läsa 1 timme om dagen (har en bit kvar tyvärr), men när jag lyckas blir det 9 veckor om året. Tänk -  9 veckors avkoppling med påfyllning. 

Konst skapar friktion!

Konst skapar friktion! Konsten har inget facit. Om alla tänker likadant är det inte någon som tänker.

Positiv psykologi – värt att tas på allvar

Vi tänker 60 000 tankar om dagen med 400 miljarder kopplingar per sekund. Tankens kraft styr våra vanor. Tänk dig då att tänka 60 000 positiva tankar varje dag. WOW!!!  Vilken lycka.

Entreprenörer och innovationer -> Tillväxt

Senaste veckorna har varit fyllda av drivkraft! Jag börjar med Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-lista – med syfte att hitta Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag som har potential att bli morgondagens börsjättar, i år var 200 bolag nominerade.

Värdet av konst?

en nyutkommen bok kan vi läsa om Värdet av konst för människa, näringsliv och samhälle författad av forskaren Erik Modig från Handelshögskolan i Stockholm och journalisten Karolina Modig.

De e mycke nu…

Tillväxtdag, nätverksdag, styrelsedag, innovationsdag, industridag… Hur ska jag hinna jobba eller är det just det jag kanske gör? Att nätverka, mingla, synas är givetvis en stor del av mitt arbete som konsult men det är svårt att skicka fakturan till någon…